Forum

Irrklang Device:(nil)


#1

I use the Irrklang version with Irrklang (sound1) help.v4p included that only needs to be placed in the plugin folder of beta25.1
On my Macbook it works just fine. I moved to a different PC use the same vvvv version with just the Irrklang folder in the plugin folder of vvvv and on the new machine it’s irrklang Device:(nil)and tty put’s out some plugin problems…
Could that be a missing driver? Apart from irrklang sound output is fine…


#2

00:45:19 ERR : The composition produced a single composition error. The root cause is provided below. Review the CompositionException.Errors property for more detailed information.

  1. Das angegebene Modul wurde nicht gefunden. (Ausnahme von HRESULT: 0x8007007E)

Resulting in: An exception occurred while trying to create an instance of type ‘VVVV.Nodes.Irrklang’.

Resulting in: Cannot activate part ‘VVVV.Nodes.Irrklang’.
Element: VVVV.Nodes.Irrklang --> VVVV.Nodes.Irrklang --> TypeCatalog (Types=‘VVVV.Nodes.Irrklang’).

Resulting in: Cannot get export ‘VVVV.Nodes.Irrklang (ContractName=“VVVV.PluginInterfaces.V1.IPluginBase”)’ from part ‘VVVV.Nodes.Irrklang’.
Element: VVVV.Nodes.Irrklang (ContractName=“VVVV.PluginInterfaces.V1.IPluginBase”) --> VVVV.Nodes.Irrklang --> TypeCatalog (Types=‘VVVV.Nodes.Irrklang’).


#3

Same problem here with 27.1.
irrKlang.NET.dll is there, though.

00:00:32 ERR : System.ComponentModel.Composition.CompositionException: The composition produced a single composition error. The root cause is provided below. Review the CompositionException.Errors property for more detailed information.

1) Die Datei oder Assembly "irrKlang.NET.dll" oder eine Abhängigkeit davon wurde nicht gefunden. Das angegebene Modul wurde nicht gefunden.

Resulting in: An exception occurred while trying to create an instance of type 'VVVV.Nodes.Irrklang'.

Resulting in: Cannot activate part 'VVVV.Nodes.Irrklang'.
Element: VVVV.Nodes.Irrklang -->  VVVV.Nodes.Irrklang -->  TypeCatalog (Types='VVVV.Nodes.Irrklang').

Resulting in: Cannot get export 'VVVV.Nodes.Irrklang (ContractName="VVVV.PluginInterfaces.V1.IPluginBase")' from part 'VVVV.Nodes.Irrklang'.
Element: VVVV.Nodes.Irrklang (ContractName="VVVV.PluginInterfaces.V1.IPluginBase") -->  VVVV.Nodes.Irrklang -->  TypeCatalog (Types='VVVV.Nodes.Irrklang').

   bei System.ComponentModel.Composition.Hosting.CompositionServices.GetExportedValueFromComposedPart(ImportEngine engine, ComposablePart part, ExportDefinition definition)
   bei System.ComponentModel.Composition.Hosting.CatalogExportProvider.GetExportedValue(CatalogPart part, ExportDefinition export, Boolean isSharedPart)
   bei System.ComponentModel.Composition.Hosting.CatalogExportProvider.CatalogExport.GetExportedValueCore()
   bei System.ComponentModel.Composition.Primitives.Export.get_Value()
   bei System.ComponentModel.Composition.ExportServices.GetCastedExportedValue[T](Export export)
   bei System.ComponentModel.Composition.ExportServices.GetExportLifetimeContextFromExport[T](Export export)
   bei System.ComponentModel.Composition.ExportServices.<>c**DisplayClass1c`1.<CreateStronglyTypedExportFactoryOfT>b**1b()
   bei System.ComponentModel.Composition.ExportFactory`1.CreateExport()
   bei VVVV.Hosting.Factories.DotNetPluginFactory.CreatePlugin(INodeInfo nodeInfo, IPluginHost2 pluginHost)
   bei VVVV.Hosting.Factories.DotNetPluginFactory.CreateNode(INodeInfo nodeInfo, IInternalPluginHost pluginHost)
   bei VVVV.Hosting.Factories.AbstractFileFactory`1.Create(INodeInfo nodeInfo, INode host)
   bei VVVV.Hosting.HDEHost.CreateNode(INode node)

#4

Nevermind, was some hardware-related problem … works on another PC at work, failed at my macbook pro running win7 on bootcamp at home.


opened #5

#6

7 years later :)

i came accross lots of machines at uni where the irrklang node worked and on some machine didn’t. even today. reading the docu at the irrklang website they say you need the c++ 2017 redist. well, we have that, right ? vvvv setup linked the relevant setup.

i have a pc here which has 2017 installed but irrklang says, NO DEVICE. i’m sure it was working on a similar pc. mmm, i tried downloading the c++ 2017 redist installer directly from microsoft and did “repair”, restart…and the node works. :)

seems like the setup links to a buggy 2017 version. i remember reading something about that before in context with another error. hence, if you work with vvvv 38.1 64bit, make sure you get the most recent version of the redist, don’t use the setup link.

concerning the error from 2012, it was probably just some c++ redist missing (of that time)


#7

I’m have same problem with Irrklang and can’t fix it.
Use beta36x64 and beta38.1x64 with latest c++ 2017 redist(27027) installer, but still no result.
Filestream is red and (Nil) in devices pin…i’m confused


#8

can you post the content of your tty renderer ?

does your setup.exe show all green ?


#9

TTY is empty. And Setup has red square(C++2017)
image

With default installer its green. With latest - its red, but vvvv is starts well.


#10


#11

can you please add the filestream irrklang node to an empty patch, maybe alt rightclick the node to see what the tty says. you need an open tty window or the error message gets lost. showing the patch like in your screenshot says nothing about the error, could be a NIL going into the inputs…


#12

@TomasGreen check if there is any Sound Device enabled in the windows sound settings. Had this some time when there were no devices installed or enabeld.


#13

hi, this is my tty render log


At this machine filestream has (nil) at device input and at playmode input by default and i can’t to change(enums, etc)
At the same other machine it works well(like in a help patch) without any problems.
Thanks for any ideas…