Forum

Contour id

hi to all,

I’m doing a project working with contour node.
I noticed a non regular response of the id pin in the contour node…

it seems me that some times it do some mistake. could be possible.

here following is there the structure I’m using to get the id and use it inside in the patch

http://vvvv.org/tiki-download_file.php?fileId=1537demo_contour.v4p (33.89 Kb)
thank you.

alessandro

hi ales9000 i wish i could help but have same blobs ID problems here too . i,ll let you know if a get any further with this.

hi colorsound,

thank you for your answer, I’m trying some new way that seems work… as soon as i found the way a will post it…
could be a bug inside the contour node…?

thank you again

ciao

alessandro

helo ales,

i am not quite sure what you’re up to, but there is an obvious flaw in your patch that may cause your problem:

below the Contour node you have the three SetSlice nodes. they all have an input spread of count 10. also their Slice Index pin can have a maximum of 10 slices, but the individual indices may overlap!

on an input spread of 10 slices a SliceIndex of 23 would set the same slice as a SliceIndex of 3 would. See the problem?

if you do it like this (make a buffer with setslice) and write to that buffer with the id you first need to sort the id indices (because contour ids jumps in their poristion in the spread ccording to their y pos). check the patch to see how…

demo_contour.v4p (36.7 kB)

yeah joregs is right. i just checked for indetical spreadcounts…

the ways you use setslice and select makes no sense…

but by the way its a nice trick to use that select setslice with contour with contour to create a buffer with a fixed spreadcount… i used that for my han style photobrowser, this way you get also automatically a touch down event for each touch…

ContourBuffer (Freeframe DShow9 ).v4p (19.3 kB)

thx i,ll try this new patches

thank you for yours helpfully answer…

@joreg I see the problem right now… off course :-) it wasn’t so hard to see… may be I was patching to many hours with out disconnect my head…
I was doing this kind of thing because I’d like to animate the coordinates that come out from the contour… and this normally generate confusion…

@elektromeier I check your patch but may be there is something that I don’t really understand because it seems me working not very good… may be I don’t understand very well how I can do…
the contourbuffer seems me do that I need and it was very helpfully.
I try modify it, and making one animated and seems me working…

thx a lot again

here what i do

ciao alessandro

demo_contour_new.zip (6.2 kB)