Forum

Video in driver is (nil)?

hallo sebastian ! bin gerade am basteln und komm einfach nicht drauf wie ich beim videoIn den driver einstellen kann. bei mir kommt (nil),
da müßte doch eigentlich meine grafikkarte sein ?!
hab schon im forum gesucht aber leider nix gefunden. gruß mischof

hallo mischof - bitte schreibe fragen direkt in das forum, und nicht als private message, gerne auch auf deutsch - dann haben alle mehr davon…

if VideoIn displays (nil) in the driver selection pin then windows does not detect your video input driver. did you install all necessary drivers? does the video input work in other programs?

create a Renderer (TTY): is there an error message shown when you create the VideoIn node?

Hello,
my videoIn doesn’t work well. I want to use it for Contour, but I can’t see anything with the GDI or DirectX renderer .
I created a Render (TTY), and got the following error message, but the videoIn works.
I work with a GeForce4 MX 440, DirectX 9.0 is installed.

Thanks for helping,
Peggy

OnDeviceChange
00:00:00 * : Direct3D initialized.
00:00:00 - : enumerating game devices
00:00:00 ERR : io.dll not found
00:00:00 * : couldn’t find/create node /o (ID: 0) in patch root.v4p ////. deleting action.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 ERR : No interface.
00:00:01 * : Adding node to filtergraph: VideoIn (DShow9)
00:00:01 : VideoIn (DShow9).Video --> SmartTee.Capture
00:00:01 : VideoIn (DShow9).Preview --> SmartTee.Preview
00:00:01 ERR : Unbekannter Fehler
00:00:01 : Adding node to filtergraph: VideoOut (DShow9)
00:00:01 : VideoOut (DShow9).Video --> Video Mixing Renderer 9.VMR Input0
00:00:01 : Connecting from: VideoIn (DShow9).Video to: VideoOut (DShow9).Video
00:00:01 : ds connect from: Capture to: VMR Input0
00:00:01 : VideoIn (DShow9).Video --> DV Video Decoder.XForm Out
00:00:01 ERR : Unbekannter Fehler
00:00:01 ERR : Unbekannter Fehler

does a straight VideoIn -> VideoOut patch work?

oschatz:
does a straight VideoIn -> VideoOut patch work?

Only with a TTY-Render

halo pexon. i think your answer is not clear.

if you connect VideoIn to VideoOut. does that show an image? if so, your camera works.

now connect the contours node between VideoIn and VideoOut. no more image? disable/enable contour… and try with different videoformats (rgb24 preferably) and dimensions.

When I connect VideoIn with VideoOut it works fine. I think Contour was simply not installed, although there was the contour help. I made a download from
http://vvvv.org/tiki-download_file.php?fileId=717
Where do I put the dll?
I opened the help patch, and put the screenshot in the attachment. I think Contour not load.

countour.JPG (0 Bytes)

Now contour works, I spread the contour.dll to different places in the programm folder and its seems I found the right one.
There were also cv097.dll and cxcore097.dll missing. I installed OpenCV and copied them.

Where do I change the videoformat? The option rgb24 I found nowhere.
The pin of the VideoIn shows only “videoformat:unknown”

There were also cv097.dll and cxcore097.dll missing

hmm… these should be in the beta10 release and already in your bin folder.
do you have a bin folder?

Where do I put the contour.dll?

as it is technically a freeframe plugin, it should go into the freeframe folder.
contour.dll should already sit there nicely along files like camshift.dll, trautner.dll and the amazing karotte.png

how did you unzip vvvv?

I had an older version of vvvv (beta9.10.2005), now I installed the newest version and Contour and VideoIn works fine. First I couldn’t change hue, saturation and lightness. I took a ati radeon 9550 instead of my older card and now this works, too.
thanks