Forum

Get Node ID

I’m using get node ID to swap patches on the fly, it all works mostly but if you have more than 1 descriptive name in your patch, it seems to get confused when first launched and swap another patch named something different. It then correctly reports the corrent node id for the node that it should.
Cat

cat can you post some examples of your method? im heavily interested…

I’ll try and tidy something up, I’ve been using this patch for quite a few gigs but its useful but its extremely messy (think the awkward-o-tron if you ever looked at it!)
I think I’ve got a work around for this problem now, which was a major problem for this patch as tidying up screwed the loading up for a while. Give me a week or 2 as I’ve got a lot on this week…

Actually had a hard drive crash recently and lost quite a few patches too :( but I’ve been rebuilding and rationalising things I left alone!)

I don’t exactly understand what the problem is. Are you using my module?

@elektro
Heres a quick demo of patch switching with get node ID…
catweasel-Patches

@ David
Yeah I think Im using your module!
Its seems to be a problem with create enum, My solution in this patch was to include an onopen to stop the create node firing when you load the patch. Otherwise the returned id is wrong and it switches a differntly named node, try getting rid of the switch save and reopen the switcher, it may or maynot do it, I’ll try and knock up a demo for you…

cat

cool i try that out. i was experimenting with something similar some time ago, but i had troubles with exchanging more than one patch parallel… now i try that with your solution.

thanks alot…

fantastic work. thanks!

heres a version for switching multiple patches…the trick is to copy getnodeid for each channel…

Multi Patch Switcher.zip (16.1 kB)

excellent, i wonder if one can do that with a filereader, XML stuff and SetPatch, so that the patch changes itself. this would be the most convenient setup, because you can load just any patch you want without any modification…